Over ons

De Houtsjuur is een bedrijf dat zich richt op het vervaardigen van producten waarbij de boom bepaald hoe het product eruit komt te zien. Wij maken meubilair, decoratiestukken en prachtige accessoires van verschillende soorten hout. Doordat elk stuk hout zijn eigen karakteristieken heeft, en niet elke vervaardiging en afwerking hetzelfde is, is elk artikel uniek! Wij behandelen alle artikelen met hoge kwaliteit lak, vernis of olie (tenzij anders vermeld).


Onze passie

Liefde voor ambacht

Wij zijn de leverancier voor unieke producten op maat, wij zorgen dat het product vakkundig bewerkt wordt. De Houtsjuur kan vrijwel ieder idee omzetten naar een resultatief product! Communicatie is de sleutel voor het resulteren van het gewenste unieke houtproduct, hierom vinden wij contact met de klant erg belangrijk. Ieder uniek houtstuk bevat eventueel schimmels en/of bacteriën, hierom bewerken wij het hout altijd met meerdere lagen oxaalzuur om bacteriën en dergelijke ongewenste stoffen uit het hout te laten trekken.

Een stuk hout werkt! Dit betekent dat hout wordt beïnvloed door toename en afname van de luchtvochtigheid, waardoor het kan krimpen of uitzetten. Hierdoor kunnen er scheuren en naden ontstaan. Het is van belang dat u hiervan op de hoogte bent, ondanks dat wij er alles aan doen het hout hiervoor te behandelen. Echter bieden wij vrijblijvend garantie en staan wij altijd garant voor de beste service, hierdoor kun je met problemen altijd bij ons terecht.

Bladen en planken

Zelf aan de slag gaan

In elk stuk hout zit een apart patroon en/of tekening, onze taak is om dit zo goed mogelijk te behouden zodat ieder product dat wij aanleveren uniek blijft. Wij bewerken ieder product met natuurproducten, olie en/of lak, hierdoor blijft het product robuust en bestemd voor vrijwel alle weersomstandigheden. Onze producten kunnen hierdoor zowel binnen als buiten gebruikt worden, ons assortiment biedt dit dan ook aan.

Naast ons aanbod van unieke artikelen bieden wij u ook de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Wij bieden ten aller tijden verschillende houtsoorten voor de creatieveling. Het is dan ook altijd mogelijk om contact op te nemen met betrekking tot het afnemen van onbewerkte stukken hout.

Contact

Contact

Heeft u vragen of advies nodig? Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen, of via de mail.
Wij zijn iedere dag van de week bereikbaar.

Neem contact op